Rotterdam staat natuurlijk bekend als een van de grootste havensteden ter wereld. Met 664.311 inwoners (volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek op 31 januari 2023), is het qua inwoneraantal de op één na grootste gemeente van Nederland, na Amsterdam.

Doordat de stad over de grootste haven van Europa beschikt, kan het zich goed onderscheiden als aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk goederen importeren en exporteren. Verder is Rotterdam centraal gelegen in Europa, waardoor het een goede uitvalsbasis is voor internationale activiteiten.

Daarnaast investeert de gemeente Rotterdam in verschillende projecten om het vestigingsklimaat te verbeteren. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan de ontwikkeling van het Rijnhavengebied, waar ruimte wordt gecreëerd voor innovatieve bedrijven. Ook wordt er ingezet op duurzaamheid en proefdiervrije innovatie in de levenswetenschappen en gezondheids sector.

Als ondernemer wil je dat jouw producten of diensten zo goed mogelijk gevonden worden door jouw doelgroep. De meest effectieve manier is natuurlijk om te zorgen dat je op het juiste moment zichtbaar bent: namelijk precies wanneer de consument er naar aan het zoeken is. Onze lokale SEO (Search Engine Optimization) heeft door de jaren heen bewezen precies dat te doen.

Met deze vorm van zoekmachineoptimalisatie richten we ons specifiek op het verbeteren van de online vindbaarheid van bedrijven en organisaties in lokale zoekresultaten. De ervaring leert dat van grote waarde kan zijn voor verschillende soorten ondernemers. Denk aan bedrijven met een fysieke winkel, restaurant of kantoor in of rondom Rotterdam.

Maar ook bedrijven die een specifiek servicegebied bedienen, zoals bijvoorbeeld loodgieters of aannemers. De belangrijkste zoekmachine waarop een local SEO expert zich richt, is Google. Dat komt doordat Google verreweg de meest gebruikte zoekmachine is in Nederland en in de meeste andere landen. Als je bijvoorbeeld zoekt naar “restaurant Rotterdam”, dan krijg je lokale zoekresultaten te zien van restaurants in de stad.

Ook als je alleen “restaurant” intypt zijn de zoekresultaten die je te zien krijgt aangepast aan je locatie. Met onze lokale zoekmachine optimalisatie spelen wij hier optimaal op in zodat jij precies jouw doelgroep kunt bereiken op het moment dat ze naar jouw product of dienst op zoek zijn.

SEO bureau Rotterdam

Bij lokale vindbaarheid denken mensen vaak aan een website of een Google Mijn Bedrijf-pagina die optimaal gevonden wordt door de juiste doelgroep. Wij zagen om ons heen dat er maar heel weinig local SEO specialisten waren die dit doel daadwerkelijk konden behalen.  En als ze dit doel al weten te bereiken, levert het vaak nog niet het gewenste resultaat op voor de klant. Wij hebben daarom door de jaren heen een methode ontwikkeld waarmee onze klanten wél daadwerkelijk meer omzet kunnen halen.

Dit heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Voordat wij een klant aannemen onderzoeken we eerst precies wat er nodig is om uw bedrijf beter vindbaar te maken voor de juiste en meest geïnteresseerde en koopklare zoekers (consumenten). Ons belangrijkste doel is namelijk om dat onze SEO optimalisatie u daadwerkelijk zoveel mogelijk nieuwe klanten en omzet oplevert. We beginnen dan ook altijd met een gratis strategiesessie waarbij we eerlijk advies geven, specifiek toegespitst op de situatie van uw bedrijf.

Jouw bedrijf lokaal vindbaar met een local SEO specialist

De meeste ondernemers komen er al snel achter dat ze zoekmachine marketing er niet zomaar even bij kunnen doen. Er is zoveel concurrentie en het vakgebied is dusdanig ingewikkeld dat vaak alleen de beste specialisten nog resultaat kunnen leveren. Het kost dan ook simpelweg teveel tijd, energie en frustraties om te leren hoe je de online aanwezigheid van je bedrijf kunt optimaliseren.

Alleen al voor het schrijven van effectieve SEO-teksten en artikelen is kennis en ervaring nodig. Het uitbesteden van de SEO campagne is dan ook vaak een betere keuze. Uiteraard is het dan wel van het belang de juiste partij te kiezen.