Een Google bedrijfsregistratie is onderdeel van de lokale SEO marketingstrategie. Wanneer een Google Mijn Bedrijf profiel effectief wordt ingezet, kan uw bedrijf hiermee (veel) meer zichtbaarheid krijgen op Google, Bing en andere zoekmachines. Bent u net een nieuw bedrijf gestart en wilt u dit zo snel mogelijk op de kaart zetten? Zorg dan dat u bovenaan verschijnt voor de juiste zoektermen in Google Maps en in de lokale zoekresultaten. Wanneer deze strategie goed wordt uitgevoerd bereikt u namelijk consumenten die op dat moment op zoek zijn naar uw producten of diensten, in uw buurt.

Op je eigen Google Mijn Bedrijf profiel kan jouw onderneming o.a. je diensten en producten weergeven. Het ultieme einddoel is om – met lokale zoekmachine optimalisatie, als beste (bovenaan) vindbaar te zijn en te verschijnen wanneer consumenten naar deze diensten en producten op zoek zijn.

3 pack

Bijvoorbeeld dus in de eerste 3 lokale zoekresultaten aan de rechterzijde van de pagina én naar Google Maps.

Het account verzamelt belangrijke bedrijfsinformatie en laat deze vervolgens zien als erom gevraagd wordt. 

Jouw Google Mijn Bedrijf profiel kan dus een schat aan informatie bevatten die de zoekmachine vervolgens weer slim gebruikt. Hierbij kun je denken aan de contactgegevens of routebeschrijving, maar natuurlijk ook aan de diensten en producten die je te bieden hebt. Google voegt ook klantreviews (Google Reviews) op basis van consumentenervaringen toe, Evenals vragen en antwoorden. Potentiële kopers krijgen zo een prima inzicht in de service die je verleent én de ervaringen van andere kopers en consumenten.

Als je optimaal wilt profiteren van lokale SEO, is een volledig Google Mijn Bedrijf profiel dus van belang. Natuurlijk is het ook belangrijk om de informatie up to date te houden. Dit geeft een aantal voordelen. In de eerste plaats vergroot je hiermee de kans op een bedrijfsvermelding binnen de eerste 3 resultaten aan de rechterzijde van de zoekmachine. Daarnaast draagt deze vermelding bij aan het vertrouwen dat de klant nodig heeft om door te klikken naar jouw bedrijfswebsite of pagina. Google Mijn Bedrijf mag daardoor gezien worden als een doeltreffende citatie. In vaktermen misschien ook wel beter bekend als citaat of “citation”.

Wat is lokale SEO en hoe werkt het? – weCare Media

Hoe werkt Google my business?

Of beheert u al een bedrijf en wilt u uw online zichtbaarheid verbeteren? Met Google Mijn Bedrijf kunt u eenvoudig uw bedrijfsinformatie beheren en zichtbaar maken voor potentiële klanten. In deze gids zullen we bespreken hoe u uw bedrijf kunt claimen en personaliseren op Google en hoe u uw online aanwezigheid kunt verbeteren.

 

Waarom is het met name voor lokale ondernemers belangrijk om zich aan te melden bij Google mijn bedrijf?

Waarom is mijn bedrijfspagina niet zichtbaar op Google?

Google bedrijfsprofiel Manager

Google Business Profile

Google Mijn Bedrijf aanmaken

Google Mijn Bedrijf beheren

Google Mijn Bedrijf contact

Google Mijn Bedrijf instellen

 

Stap 1: Claim uw Bedrijf op Google Mijn Bedrijf
Met Google Mijn Bedrijf kunt u gratis een bedrijfsprofiel aanmaken of bestaande profielen beheren [2]. U kunt uw bedrijfsinformatie, zoals uw adres, openingstijden en foto’s, op deze pagina vermelden. Dit maakt het voor potentiële klanten gemakkelijker om uw bedrijf te vinden en te weten wat u te bieden hebt.

Stap 2: Personaliseer uw Bedrijfsprofiel
Zodra u uw bedrijfsprofiel hebt gecreëerd, kunt u deze verder personaliseren door onder meer openingstijden, foto’s en posts toe te voegen [2]. Het is belangrijk om uw bedrijfsprofiel zo compleet mogelijk te maken, zodat potentiële klanten een goede eerste indruk krijgen van uw bedrijf.

Stap 3: Beheer uw Bedrijfsinformatie
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de informatie op uw bedrijfsprofiel up-to-date is. Dit kunt u doen door uw bedrijfsprofiel op Google te bewerken [3]. Zo kunt u bijvoorbeeld uw adres, openingstijden of telefoonnummer wijzigen.

Conclusie
Met Google Mijn Bedrijf kunt u eenvoudig uw bedrijfsinformatie beheren en zichtbaar maken voor potentiële klanten. Door de drie stappen van het claimen en personaliseren van uw bedrijfsprofiel en het up-to-date houden van uw informatie, kunt u uw online aanwezigheid verbeteren en meer klanten bereiken. Dus waar wacht u nog op

 

admin Blog