De meeste bedrijven vragen zich op een bepaald moment af: 

  • Waarom is mijn website niet te vinden op Google?
  • Hoe kom ik in Google-zoekmachine?
  • Hoe kom je hoger in (de lokale zoekresultaten van) Google te staan?
  • Hoe krijg je je website bovenaan in Google voor belangrijke zoektermen?

Dat zijn uitstekende vragen, want een succesvol bedrijf zorgt dat het (lokaal) gevonden wordt op Google en andere zoekmachines. Door je online zichtbaarheid te vergroten kun je namelijk meer (koopklare) bezoekers naar je website leiden. De succesvolle bedrijven huren dan ook de juiste specialist in omdat ze weten hoe waardevol dit is in het behalen van hun omzetdoelen. Het blijkt het in de meeste gevallen ook de beste investering te zijn geweest die het bedrijf ooit gedaan heeft. 

Om beter vindbaar te worden als bedrijf zijn er een zullen er de groot aantal zaken die  

Hoe kun je je website optimaliseren?

Dit wordt gedaan door middel van zoekmachine optimalisatie (SEO). De juiste vraag om jezelf te stellen is dus: ‘Hoe kan je je SEO verbeteren?’ Om een website beter vindbaar te laten worden, richten SEO specialisten zich grofweg op 2 hoofdzaken: ‘on-page‘ en ‘off-page‘ optimalisatie.

H1: Wat is on-page zoekmachine optimalisatie en hoe kan ik deze SEO optimaliseren?

On-page zoekmachine optimalisatie (SEO) wordt toegepast om ervoor te zorgen dat jouw website een geweldige gebruikerservaring biedt. Het omvat alle technieken die worden gebruikt om webpagina’s te optimaliseren voor hogere zoekmachine rankings. Daarbij gaat het om strategieën die toegepast worden op de site zelf. Denk aan de techniek en de content (inhoud) van de pagina’s. Dit zijn er velen maar een aantal factoren die geoptimaliseerd kunnen worden zijn:

  • Google Page Experience

Een belangrijke factor om in gedachten te houden bij on-page SEO is de Google Page Experience, die sinds 2021 is opgenomen in het algoritme van de zoekmachine. Dit zijn factoren die de gebruikerservaring op de website meten. Om aan deze factoren te voldoen, kun je bijvoorbeeld zorgen voor snelle laadtijden, een mobielvriendelijke website, een veilige verbinding en een gemakkelijke navigatie.

  • De inhoud: teksten en afbeeldingen

Hoe kun je met content je SEO het beste optimaliseren? Inhoudelijk is het belangrijk dat de teksten de juiste relevante trefwoorden gebruikt worden, op de juiste plaatsen, de juiste manier en in de juiste hoeveelheid. Daarom zal de expert of consultant zich eerst afvragen: Welke zoekwoorden het beste gebruikt kunnen worden in de SEO strategie? Zorg ervoor dat de gebruikte trefwoorden relevant zijn voor de inhoud van de pagina en vermijd overmatig gebruik van zoekwoorden.

Inhoud (content) dient gemakkelijk te scannen te zijn door korte alinea’s, opsommingstekens en subkopjes te gebruiken en paginatitels en koppen effectief in te zetten. Afbeeldingen kunnen geoptimaliseerd worden door ze te comprimeren voor een snellere laadtijden en door de juiste, relevante bestandsnamen en alt-tags te gebruiken.

Door interne links toe te voegen, met de juiste linkteksten en naar de juiste pagina’s kan de gebruikerservaring van de bezoekers beter worden. Wanneer goed toegepast zal het de zoekmachines helpen beter te begrijpen waar uw pagina’s over gaan.

  • Navigatie, menustructuur en een sitemap

Met een duidelijke menustructuur en een sitemap kan de website gemakkelijk en beter te navigeren zijn. De sitemap is een hulpmiddel voor bezoekers en zoekmachines in de vorm van een bestand en/of pagina waar de links op staan die naar de pagina’s op de gehele website verwijzen. Deze kunnen verder nog op relevantie of onderwerp worden gesorteerd.

  • Meten en rapporteren

Een andere belangrijke stap bij het optimaliseren van uw website met on-page SEO is het instellen van metingen en rapportages om uw doelen en prestaties te meten. Het meetbaar maken en rapporteren is slechts de eerste stap, de belangrijkste tweede stap is het interpreteren van de data en deze gebruiken om de pagina’s verder te optimaliseren. Het is daarom belangrijk om te bepalen wat u wilt bereiken met het optimaliseren van uw content en om te meten of u deze doelen bereikt. U kunt online KPI’s gebruiken die uitdrukken in hoeverre uw website bijdraagt aan uw organisatiedoelstellingen, zoals conversies of verkeer.

Het optimaliseren van uw website met on-page SEO kan een belangrijke rol spelen bij het genereren van meer verkeer en conversies. Het zorgen voor een goede gebruikerservaring, relevante trefwoorden en geoptimaliseerde inhoud en afbeeldingen, kan de website hoger in de zoekresultaten laten verschijnen en meer waardevolle bezoekers aantrekken. 200+ fact

Een nog belangrijker aspect in het behalen van de beste resultaten d.m.v. SEO optimaliseren is het toepassen van de juiste ‘off-page’ technieken.

H1: Wat is off-page zoekmachine optimalisatie?
Bij off-page zoekmachine optimalisatie (SEO) gaat het om alle activiteiten die buiten de eigen website worden gebruikt om de positie van in de zoekresultaten te verbeteren. Dit omvat zaken als linkbuilding, sociale media-marketing en bloggen, etc. Het doel van off-page SEO is om het aantal bezoekers naar de website te vergroten door de autoriteit van de website (in de ogen van de zoekmachines) te versterken en de online zichtbaarheid te vergroten.

H2: Linkbuilding
Linkbuilding is een van de meest voorkomende en effectieve methoden voor off-page zoekmachine optimalisatie. Een link is een verwijzing vanuit een andere website. Het proces omvat het verkrijgen van backlinks naar de website, vanaf andere (juiste) websites met een hoge autoriteit. Dit kan worden bereikt door middel van verschillende tactieken, waaronder het maken van hoogwaardige inhoud, het uitvoeren van gastbloggen, etc. Het is belangrijk om te onthouden dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit als het gaat om linkbuilding. Een goed SEO bureau weet wat kwaliteit inhoudt in jouw branche en heeft de specialistische kennis om de beste links voor jouw site te krijgen.

H2: Sociale media-marketing
Sociale media-marketing is ook een tactiek voor off-page zoekmachine optimalisatie. Het gebruik van sociale media kan helpen om het merkbewustzijn te vergroten, het verkeer naar de website te vergroten en de positie van de website in de zoekresultaten te verbeteren. Het kan helpen om actief te zijn op verschillende sociale media-kanalen, relevante inhoud te delen en interactie te hebben met het publiek. Op zichzelf zal dit echter niet voldoende zijn om de positie van website in de zoekresultaten te verbeteren.

H2: Gastbloggen
Gastbloggen is een andere effectieve manier om backlinks naar de website te krijgen en de online zichtbaarheid te vergroten. Dit omvat het schrijven van inhoud voor andere websites in ruil voor een link naar de eigen website. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de inhoud van hoge kwaliteit is en relevant is voor het publiek van de website. Verder is dit alleen effectief als de links op de juiste websites geplaatst worden. Je zult dus moeten weten wat de criteria daarvan zijn, specifiek voor jouw branche.

H3: Andere Off-page SEO tactieken
Naast linkbuilding, sociale media-marketing en gastbloggen zijn er nog andere off-page SEO-tactieken die kunnen worden gebruikt om de positie van de website in de zoekresultaten te verbeteren. Denk aan het deelnemen aan online forums en community’s, het schrijven van persberichten en het creëren van video-inhoud en ga zo maar door.

Conclusie

Bovenstaand geeft je een eerste idee van waar je op moet letten bij SEO. Wil je resultaat boeken, weet dan dat er talloze factoren een rol spelen bij een website SEO verbeteren en verhogen. In totaal Het gaat het om meer dan 200 aspecten die een rol spelen. Een goede zoekmachine optimalisatie specialist is dan ook cruciaal om resultaten te behalen en geen tijd en geld te verspillen. Misschien vraag je je af hoe moeilijk SEO is en of je dit zelf kunt doen. Dit hangt o.a. af van de branche waarin je actief bent en klanten wilt aantrekken en je concurrentie. Tegenwoordig zijn er in iedere branche vele bedrijven die al jaren bezig zijn om hun websites te optimaliseren. Wil je dus een kans maken zorg dan dus dat je de beste specialist inhuurt.

 

admin Blog